Om Oss

Om Oss

Malermester Meusburger ble etablert i 1983 og drives nå av andre generasjon Meusburger. Peter Meusburger som startet som innehaver hadde utdannet seg i Østerrike der han spesialiserte seg på antikvariske og dekorative teknikker. Østerrike har en stor tradisjon for antikvariske bygninger og dette tok Peter med seg til Norge. Interessen og kompetansen har blitt videreført til hans sønn Tor J. Meusburger som i år 2000 tok over som innehaver og daglig leder. Tor har selv jobbet ett år i Østerrike for å fordype seg i og praktisere antikvariske og dekorative teknikker.

Om-oss1
Om-oss2

Fargehandel og håndverkertjenester

Mellom fjord og fjell finner du Odda hvor Malermester Meusburgers fargehandel har lokaler. Vi driver med tradisjonelt malerarbeid, gulvlegging og hjelper kunder med å velge produkter til egne prosjekter. Vi er 8 ansatte, men vi har i tillegg med oss en lærling. Vi har et stort fokus på godt håndverk og ønsker å videreføre dette til yngre generasjoner. Vår kunnskap og faglige dyktighet ønsker vi å videreføre til lærlingene.

Antikvarisk arbeid

Det er en yrkesstolthet å kunne si at Malermester Meusburger er sentralt godkjent i tiltaksklasse 2 for antikvarisk malerarbeid. Det kan være vanskelig og ikke minst ta tid å få erfaring med arbeid med verneverdige, fredede og listeførte bygg. Det går gjerne flere tiår mellom store vedlikeholdsprosjekt av byggene. Det er essensielt å være nøye og ha den riktige kompetansen når slikt arbeid utføres ettersom du ikke må gjøre feil på flere hundre år gamle bygg! Det er spennende å bruke eldre teknikker for å bevare byggene. Vi er ydmyk for den tillitt riksantikvar, fylkeskonservator og Fortidsminneforening har gitt oss til å ta fatt på disse bygningene. Kompetansen vår innen antikvarisk arbeid har gitt oss mange spennende prosjekter på blant annet Baroniet i Rosendal, naturhistorisk museum og universitetet i Bergen og Sentralbadet Litteraturhus og Cyanamiden her i Odda. Vi har også fått jobbe med en rekke listeførte kirker og stavkirker, noe som krever en helt spesiell teknikk.

Om-oss3
Om-oss4

Hvorfor velge oss:

  • Erfarne håndverkere
  • Ekspertise på antikvarisk arbeid
  • Mesterbedrift
  • Pålitelige og hyggelige ansatte
  • God service
  • Lokal bedrift fra Odda